KV-viikot

Oletko koskaan ollut islantilaisissa grillibileissä joissa syödään valaanlihaa ja juodaan pontikkaa, saunonut rantasaunassa aamuun asti ja katsellut kuutamoa tai muuten vaan juhlinut viikkoa putkeen? Nyt sinulla on oiva mahdollisuus tehdä tämä ja paljon muuta Pohjoismaisten oikeustieteen opiskelijoiden KV-viikoilla, joita yhteispohjoismaisesti kutsutaan nimellä ”nordiska veckan”.

Faktoja kv-viikoista

Kv-viikot ovat akateemisessa maailmassa täysin uniikki asia. Millään muulla tieteenalalla ei ole näin tiivistä yhteistyötä pohjoismaissa, kuin meillä oikeustieteen opiskelijoilla. KV-viikkojen ohjelmat rakentuvat yleensä saman peruskaavan pohjalle: Viikon aikana käydään mökkikeikalla (hytteturilla), tehdään excursioita paikallisiin yrityksiin ja nähtävyyksiin, iltaisin juhlitaan; sitsien ja tapahtumien merkeissä. Viikon päättää isäntäainejärjestön vuosijuhla ja seuraavan aamun sillis eli akateeminen silliaamiainen. Viikot ovat yleensä viisi päiväisiä, lukuun ottamatta Islannin viikkoa, joka kestää kuusi päivää. Viikot myös yleensä alkavat keskiviikkona ja päättyvät sunnuntaina, mutta tässäkin on poikkeuksia olemassa. Viikkojen ohjelma on usein tiivis, joten nukkumiselle aikaa jää ainakin paluumatkalle. Osallistujia KV-viikoilla on yleensä noin 15-40 ympäri pohjoismaita. Lenge lever nordiska samarbet!

Kv-viikkojen takana on meidän oikeustieteen opiskelijoiden perustama Nordiska sekretariatet, joka koordinoi kv-toimintaa ja pyrkii turvaamaan sen jatkuvuuden. Kattojärjestössä ovat mukana:

Nordiska sekretariatet kokoontuu kaksi kertaa vuodessa ja sen kokoonpano on kaikkien oikisten int.sekit eli ulkoasianvastaavat. Int.sekit valitsevat vuosittain keskuudestaan puheenjohtajan, presidentin, sekä varapresidentin.

Suomi
Artikla (Rovaniemi)
Justus (Vaasa)
Lex (Turku)
Pykälä (Helsinki)
Codex (Helsinki)

Ruotsi
Tukholma

Norja
Oslo
Bergen

Tanska
Århus

Islanti
Orator (Reykjavik)

Mitä kustantaa?

Viikot kustantavat yleensä 150 eurosta 200 euroon. Hinta sisältää ruuat, juomat ja majoituksen paikallisten opiskelijoiden luona. Kaikilla ainejärjestöillä on Nordiska Sekretariatetin sääntöjen mukaan yksi ilmainen vapaapaikka viikolle. Jos viikko maksaa esim. 150€ ja Artiklasta lähtee kaksi henkilöä niin viikko maksaa vain 75 euroa per henkilö. Jokaiselle ainejärjestölle on varattu jokaiselle viikolle vähintään kolme paikkaa, mutta usein järjestävä taho antaa paikkoja lisää kysynnän mukaan. Matkaliput tulee luonnollisesti itse järjestää, mutta Artikla tukee reissaamista jälkikäteen varsin avokätisesti. Yleensä noin puolet saa takaisin, jos on ainut lähtijä voi saada jopa ilmaisen matkan. Kaiken kaikkiaan hinta on varsin edullinen: viikko vieraassa maassa/kaupungissa täydellä ylläpidolla!

KV-viikkojen ajankohdat

KV-viikot järjestetään joka vuosi samalla viikolla joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Artiklan oma viikko järjestetään aina viikolla 43. Ilmoittautuminen viikoille tapahtuu noin kuukautta ennen tulevaa viikkoa ulkoasianvastaavan laitettua kutsun Artikla-listalle. Viikot järjestyksessä: Bergen (n. vko 3/4), Århus (vko 5), Islanti (vko 6), Lex Turku (vko 11), Pykälä Helsinki (vko 15, pääsiäisestä riippuen), Codex Helsinki (vko 40), Oslo (vko 41), Artikla (vko 43), Justus (vko 45) ja Tukholma (vko 48).

Ihmiset jotka käyvät viikoilla ovat aivan uskomattomia ja on ollut suuri kunnia tutustua kaikkiin heihin ympäri pohjoismaita. Tässä seurassa ei todellakaan jäykistellä tai nipoteta. Voit huoletta olla lähellä valmistumista oleva teoreetikko tai fuksivuottaan viettävä ”mäentiedämitään” -tyyppi. Kaikki otetaan avosylin vastaan ja kastetaan suureen pohjoismaiseen perheeseen.

Kaikissa kv-viikkoihin liittyvissä kysymyksissä voi kääntyä hallituksen ulkoasiainvastaavan puoleen (intsek(at)artikla.fi).