Kirjoita Digestaan

Onko sinulla asiaa Artisteille? Mitä Kaamosluennoilla tapahtuikaan? Mitä kuuluu Artistille eduskunnassa? Miten metsästää revontulia?

Digestaan kirjoitetaan muun muassa edellä mainitun kaltaisista aiheista – ja paljon muustakin. Mikäli sinulla on jotain sanottavaa artiklalaisille, päästä luovuutesi valloilleen ja kirjoita Digestaan! Kirjoittajaksi pääset ottamalla yhteyttä päätoimittajaan: digesta(at)artikla.fi. Tervetuloa toimitustiimiin!

Ohjeita jutun kirjoittajalle

Parhaan lopputuloksen saamiseksi tutustu ensin näihin ohjeisiin.

Ulkoasu

Otsikoi selkeästi, lyhyesti ja ytimekkäästi. Tee selkeä ja napakka kappalejako. Käytä väliotsikoita, jos juttu on pitkä tai sitä muutoin vaatii. Muu asettelu on turhaa. Tallenna tiedostosi lopuksi Word-tiedostona.

Juttu

Jutun sopiva pituus on noin vajaa A4. Käytä hyvää ja selkeää yleiskieltä sekä selkeitä virkkeitä, jotka eivät koostu sadasta sanasta. Muista valita näkökulma, ja käsittele juttuasi johdonmukaisesti valitsemastasi näkökulmasta. Pidä mielessä kohderyhmä, jolle kirjoitat. Panosta erityisesti alkuun ja loppuun; napakka alku herättää mielenkiinnon, loppu taasen jää päällimmäisenä mieleen. Myöskään huumori ei ole pahasta. Jokainen kirjoittaja vastaa itse tekstistään ja sen sisällöstä. Tarkista lopuksi ennen lähettämistä kirjoitusvirheet ja juttu kokonaisuutena. Anna äänesi kuulua!

Kuvat

Laadukkaat juttuun liittyvät kuvat täydentävät juttua ja herättävät taatusti lukijan mielenkiinnon! Lähetä kuvat rajaamattomana mahdollisimman suuressa resoluutiossa erillisenä liitetiedostona. Liitä mukaan mielellään useampi kuva. Muista kysyä lupa kuvien käyttöön sekä valokuvaajalta että kuvassa olevilta henkilöiltä. Lähetä kuvan lisäksi myös kuvaajan nimi ja mahdollinen kuvateksti.

Vakipalstat

Pääkirjoitus, puheenjohtajan palsta ja muut vastaavat: sujuvan ja ennakoitavan taiton vuoksi tekstin pituus on 2300-2500 merkkiä välilyönteineen. Otsikoi kirjoituksesi ja liitä mukaan kuva itsestäsi.

Muuta huomioitavaa

Lehden toimitus saattaa muokata ja viimeistellä juttuasi. Tämä kohdistuu kuitenkin lähinnä kielivirheisiin sekä lauserakenteisiin.

Haalarimerkki

Digestan toimittamiseen osallistumalla voit tienata itsellesi himoitun Digesta-haalarimerkin. Haalarimerkkiä ei voi saada muulla tavalla. Edellytyksenä haalarimerkin saamiselle on esimerkiksi lehteen kirjoittaminen, valokuvaaminen tai kuvittaminen. Riittävästä työpanoksesta kannattaa sopia päätoimittajan kanssa.