Koronaohjeistus jäsenille

Tämän ohjeistuksen avulla pyritään ehkäisemään koronaviruksen leviämistä, turvaamaan jäsenistön terveys sekä säilyttämään mahdollisuus terveysturvallisiin jäsenpalveluihin. Pysyttelethän kotona, mikäli tiedät altistuneesi koronavirukselle tai sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita.

Artikla ry seuraa aktiivisesti koronavirustilannetta ja noudattaa toiminnassaan viranomaisten ohjeita ja suosituksia.

Kaikessa Artiklan toiminnassa otetaan 1.12.2021 alkaen käyttöön tartuntatautilain (1227/2016) 16 g § mukainen Covid-19-tautia koskeva luotettava todistus (koronapassi, EU:n koronatodistus) silloin kun alueella voimassa on viranomaisten tilaisuutta tai tilaa koskevia rajoituksia. Koronapassin tietoja ei rekisteröidä, tallenneta tai käsitellä muussa käyttötarkoituksessa. Koronapassin käyttöönotolla voidaan varmistaa yhdistyksen toiminnan jatkuminen rajoituksista huolimatta. EU:n koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta: todistus koronarokotuksesta, todistus koronatestituloksesta ja todistus sairastetusta koronavirustaudista. Koronatodistus on ladattavissa Omakannasta ja sen QR- koodi tarkastetaan mobiililaitteella. Koronarokotustodistus näkyy Omakannassa viimeistään viiden vuorokauden sisällä siitä, kun henkilö on saanut rokotuksen. Testitulos on saatavilla yleensä vuorokauden kuluessa näytteen ottamisesta. Sairastamistodistus on saatavilla 11 vuorokauden kuluttua positiivisesta testistä.

Ajankohtaista tietoa Rovaniemen kaupungin koronavirustilanteesta, rokotuksista ja testipaikoista löydät kaupungin nettisivuilta rovaniemi.fi/Poikkeustilanne/Koronavirus.

Suosittelemme ottamaan viranomaisten suosittelemat koronarokotteet rokotekattavuuden varmistamiseksi. Mahdollisia altistumistilanteita ajatellen suosittelemme Koronavilkku-ohjelmiston lataamista puhelimeen. Toivomme jäsenistömme hakeutuvan koronatesteihin matalalla kynnyksellä.

Huomioithan omassa toiminnassasi tämän Artiklan koronaohjeistuksen lisäksi muut viranomaisten ja Lapin yliopiston antamat koronaohjeet. Tietoa Lapin alueen koronavirustilanteesta ja ajankohtaisen ohjeistuksen löydät nettiosoitteesta koronaturvallinenlappi.fi.

TOIMI NÄIN, JOS EPÄILET SAIRASTUNEESI

Jos sinulle tulee äkillisen hengitystieinfektion oireita, kuten kuumetta, yskää, nuhaa, hengenahdistusta, lihaskipuja tai väsymystä, tai koronavirusinfektioon viittaavia muita oireita, kuten pahoinvointia, ripulia tai haju- tai makuaistin puutosta: pysy kotona, tee oirearvio omaolo.fi-verkkopalvelussa ja hakeudu koronatestiin.

Noudata viranomaisilta ja terveydenhuollon ammattilaisilta saamiasi ohjeistuksia.

Mikäli saat positiivisen koronatestituloksen ja olet osallistunut johonkin Artiklan toimintaan, kerrothan tästä altistumisketjun selvittäjälle.

Halutessasi voit myös kertoa positiivisesta koronatestituloksesta Artiklan hallituksen puheenjohtajalle, jotta mahdollisista altistumisista voidaan tiedottaa mahdollisimman nopeasti koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.

POIKKEUSTILANTEEN VIESTINTÄ

Artiklan hallitus viestittää poikkeustilanteesta ja sen vaikutuksista toimintaansa jäsenistölleen Artiklan viikkotiedotteen sähköpostilistalla, Artiklan nettisivuilla osoitteessa artikla.fi sekä muissa Artiklan sosiaalisen median kanavissa.

Tartunta- ja altistustilanteissa viranomaiset ottavat yhteyttä ja ohjeistavat toimimaan tilanteen edellyttämällä tavalla.

Mikäli Artiklan ry:n toiminnan piirissä tapahtuu altistumisia koronavirukselle, Artiklan puheenjohtaja tiedottaa siitä jäsenistöä yhteistyössä viranomaisten kanssa. Sairastuneen henkilöllisyyttä ei paljasteta missään vaiheessa.

ARTIKLAN TOIMISTO

Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan tiloissa sijaitseva Artiklan toimisto on avoinna jäsenistölle jäsenpalveluita varten.

Käytäthän toimistolla asioidessasi kasvomaskia. Toimistolla on käytössä käsien desinfiointiainetta ja palvelutiskillä asiointiasi suojaa pleksilasi. Toimistolla ei ole käytössä käteismaksua. Annathan tarvittaessa tilaa toimistoon asioimaan saapuville.

Huolehdithan toimistolla turvaväleistä sekä hyvästä aivastus-, yskimis- ja käsihygieniasta.

Huomioithan, että toimistovuorolaisella on oikeus pyytää Sinua poistumaan, mikäli et noudata toimiston koronaturvallista ohjeistusta.

Digestan voit lukea sen ilmestymisen jälkeen sähköisesti tai noutamalla fyysisen kappaleen toimistolta tai yliopiston käytävältä löytyvästä lehtitelineestä. Uutena jäsenpalveluiden laajennuksena voit hankkia Digestan kotiintoimituksen postikulujen hinnalla ilman asiointia yliopiston tiloissa.

Huomioithan, että yliopiston yhteisissä tiloissa on voimassa vahva maskisuositus.

ARTIKLAN TAPAHTUMAT

Artikla pyrkii järjestämään jäsenistölleen tapahtumia koronatilanteen sallimissa rajoissa mahdollisimman monipuolisesti. Tapahtumien järjestämisessä huomioidaan viranomaisten sisä- ja ulkotilaisuuksien henkilörajoitukset sekä yleinen koronaturvallisuus.

Tapahtumissa on saatavilla kasvomaskeja sekä käsien desinfiointiainetta. Jokaiselle tapahtumalle on myös nimetty erikseen sen koronaturvallisuudesta vastaava henkilö.

Voit perua osallistumisesi tapahtuman alkuun saakka ottamalla yhteyttä kyseisen tapahtuman järjestämisestä vastaavaan henkilöön.

Huolehdithan tapahtumissa turvaväleistä sekä hyvästä aivastus-, yskimis- ja käsihygieniasta. Ethän osallistu lähitapahtumiimme, mikäli tiedät altistuneesi koronavirukselle tai sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita.

Tapahtumissa kerätään osallistujien nimi- ja yhteystiedot ja niitä käytetään mahdollisten altistumisketjujen selvittämiseksi.

ARTIKLAN KERHOTOIMINTA

Artikla järjestää jäsenlähtöistä vapaa-ajan kerhotoimintaa koronatilanteen sallimissa rajoissa. Viikoittaisten urheilukerhojen ja muiden Artiklan virallisten kerhojen toiminnan järjestämisessä huomioidaan viranomaisten suositukset.

Huolehdithan kerhotoiminnassa turvaväleistä sekä hyvästä aivastus-, yskimis- ja käsihygieniasta. Käytäthän kerhotoiminnassa mahdollisuuksien mukaan myös kasvomaskia.

Tapahtumissa kerätään osallistujien nimi- ja yhteystiedot ja niitä käytetään ainoastaan mahdollisten altistumisketjujen selvittämiseksi.

HALLITUS, VALIOKUNNAT JA YHDISTYKSEN KOKOUKSET

Hallitus seuraa aktiivisesti koronavirustilannetta ja ryhtyy tilanteen edellyttämiin muutostarpeisiin Artiklan toiminnassa nopealla aikataululla. Artiklan toiminnan toteuttamiseksi hallituksen ja valiokuntien toiminta pyritään järjestämään mahdollisimman koronaturvalliseksi.

Yhdistyksen jäsenille avoimien yhdistyksen sääntömääräisten ja ylimääräisten kokousten järjestämisessä huomioidaan kokouksen aikaan vallitseva koronavirustilanne ja yhdistysten kokouksia koskeva lainsäädäntö.

TOIPPARI

Toipparin hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota pandemia-aikana sekä Artiklan omassa toiminnassa että vuokraustoiminnassa.

Toipparin ja saunan vuokraustoiminnassa seurataan pandemiatilannetta.

Alkuperäinen 10.2.2021
1. Päivitetty versio 19.8.2021 2. Päivitetty versio 1.12.2021