OIKEUSTIETEEN YLIOPPILAIDEN YHDISTYS
ARTIKLA RY

KORONAOHJEISTUS JÄSENILLE

Artikla ry seuraa aktiivisesti koronavirustilannetta ja viranomaisten ohjeita. Tämän ohjeistuksen avulla pyritään ehkäisemään koronaviruksen leviämistä, turvaamaan jäsenistön terveys sekä säilyttämään mahdollisuus koronavirusturvallisiin hybridimallilla tuotettuihin jäsenpalveluihin.

Ajankohtaista tietoa Rovaniemen kaupungin koronavirustestauksesta ja testipaikoista löydät kaupungin nettisivuilta.

Suosittelemme Koronavilkku-ohjelmiston lataamista puhelimeesi. Toivomme jäsenistömme hakeutuvan koronatesteihin matalalla kynnyksellä.

Huomioithan omassa toiminnassasi tämän Artiklan koronaohjeistuksen lisäksi muut viranomaisten ja Lapin yliopiston antamat koronaohjeet. Tietoa Lapin alueen koronavirustilanteesta ja ajankohtaisen ohjeistuksen löydät nettiosoitteesta koronaturvallinenlappi.fi.

TOIMI NÄIN, JOS EPÄILET SAIRASTUNEESI

Jos sinulle tulee äkillisen hengitystieinfektion oireita, kuten kuumetta, yskää, nuhaa, hengenahdistusta, lihaskipuja tai väsymystä, tai koronavirusinfektioon viittaavia muita oireita, kuten pahoinvointia, ripulia tai haju- tai makuaistin puutosta: pysy kotona, tee oirearvio omaolo.fi-verkkopalvelussa ja hakeudu koronatestiin.

Noudata viranomaisilta ja terveydenhuollon ammattilaisilta saamiasi ohjeistuksia.

Mikäli saat positiivisen koronatestituloksen ja olet osallistunut johonkin Artiklan toimintaan, kerrothan tästä altistumisketjun selvittäjälle.

POIKKEUSTILANTEEN VIESTINTÄ

Artiklan hallitus viestittää poikkeustilanteesta ja sen vaikutuksista toimintaansa jäsenistölleen Artiklan viikkotiedotteen sähköpostilistalla, Artiklan nettisivuilla osoitteessa artikla.fi sekä muissa Artiklan sosiaalisen median kanavissa.

Tartunta- ja altistustilanteissa ensisijainen viestintävastuu on viranomaisilla.

Mikäli Artiklan ry:n toiminnassa tapahtuu altistumisia koronavirukselle, Artiklan puheenjohtaja tiedottaa siitä jäsenistöä yhteistyössä viranomaisten kanssa.

ARTIKLAN TOIMISTO

Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan tiloissa sijaitseva Artiklan toimisto on avoinna jäsenistölle jäsenpalveluita varten maanantaista torstaihin klo 12-14.

Toimistolla on voimassa maski- ja visiiripakko. Toimistolla on käytössä käsien desinfiointiainetta ja palvelutiskillä asiointiasi suojaa pleksilasi. Toimistolla ei ole käytössä käteismaksua. Annathan tarvittaessa tilaa toimistoon asioimaan saapuville.

Huolehdithan toimistolla turvaväleistä sekä hyvästä aivastus-, yskimis- ja käsihygieniasta. Ethän vieraile toimistollamme, mikäli olet saapunut ulkomailta viimeisen 14 vuorokauden sisällä, tiedät altistuneesi koronavirukselle tai sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita.

Huomioithan, että toimistovuorolaisella on oikeus pyytää Sinua poistumaan, mikäli et noudata toimiston koronaturvallista ohjeistusta.

Digestan voit lukea sen ilmestymisen jälkeen sähköisesti tai noutamalla fyysisen kappaleen toimistolta tai yliopiston käytävältä löytyvästä lehtitelineestä. Uutena jäsenpalveluiden laajennuksena voit hankkia Digestan kotiintoimituksen postikulujen hinnalla ilman asiointia yliopiston tiloissa.

Huomioithan, että yliopiston yhteisissä tiloissa on voimassa vahva maskisuositus.

ARTIKLAN TAPAHTUMAT

Artikla pyrkii järjestämään jäsenistölleen tapahtumia koronatilanteen sallimissa rajoissa mahdollisimman monipuolisesti lähi- ja etätapahtumina. Tapahtumien järjestämisessä huomioidaan viranomaisten sisä- ja ulkotilaisuuksien henkilörajoitukset sekä yleinen koronaturvallisuus.

Sisätiloissa järjestettävissä tapahtumissa on saatavilla kasvomaskeja sekä käsien desinfiointiainetta.

Voit perua osallistumisesi tapahtuman alkuun saakka ottamalla yhteyttä kyseisen tapahtuman järjestämisestä vastaavaan henkilöön.

Huolehdithan tapahtumissa turvaväleistä sekä hyvästä aivastus-, yskimis- ja käsihygieniasta. Ethän osallistu lähitapahtumiimme, mikäli olet saapunut ulkomailta viimeisen 14 vuorokauden sisällä, tiedät altistuneesi koronavirukselle tai sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita.

Tapahtumissa kerätään osallistujien nimi- ja yhteystiedot ja niitä käytetään mahdollisten altistumisketjujen selvittämiseksi.

ARTIKLAN KERHOTOIMINTA

Artikla järjestää jäsenlähtöistä vapaa-ajan kerhotoimintaa koronatilanteen sallimissa rajoissa. Viikoittaisten urheilukerhojen ja muiden Artiklan virallisten kerhojen toiminnan järjestämisessä huomioidaan viranomaisten suositukset.

Huolehdithan kerhotoiminnassa turvaväleistä sekä hyvästä aivastus-, yskimis- ja käsihygieniasta. Käytäthän kerhotoiminnassa mahdollisuuksien mukaan myös kasvomaskia.

Ethän osallistu kerhotoimintaan, mikäli olet saapunut ulkomailta viimeisen 14 vuorokauden sisällä, tiedät altistuneesi koronavirukselle tai sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita.

Tapahtumissa kerätään osallistujien nimi- ja yhteystiedot ja niitä käytetään ainoastaan mahdollisten altistumisketjujen selvittämiseksi.

HALLITUS, VALIOKUNNAT JA YHDISTYKSEN KOKOUKSET

Hallitus seuraa aktiivisesti koronavirustilannetta ja ryhtyy tilanteen edellyttämiin muutostarpeisiin Artiklan toiminnassa nopealla aikataululla. Artiklan toiminnan toteuttamiseksi hallituksen ja valiokuntien toiminta pyritään järjestämään mahdollisimman koronaturvalliseksi kokousten hybridimallilla. Hallitus suosii sidosryhmien kanssa tapahtuvassa toiminnassaan etäyhteyksiä ja välttää matkustamista edustus- ja kokoustilaisuuksiin.

Yhdistyksen jäsenille avoimien yhdistyksen sääntömääräisten ja ylimääräisten kokousten järjestämisessä huomioidaan kokouksen aikaan vallitseva koronavirustilanne. 30.6.2021 saakka yhdistyksen kokoukset voidaan järjestää etänä koronavirustilanteesta johtuvan voimassa olevan lainsäädännön nojalla.

TOIPPARI

Toipparin ja saunan vuokraustoiminta on keskeytetty toistaiseksi ja Toipparia käytetään ainoastaan Artiklan omassa toiminnassa.


Artikla ry:n hallituksen puolesta,

Anniina Simonen

Hallituksen puheenjohtaja