ENSIMMÄINEN KORONATESTITULOS OSOITTAUTUI VIRHEELLISEKSI – EI ALTISTUMISIA ARTIKLAN TAPAHTUMISSA
Rovaniemellä käytössä olevien pika-antigeenitestien niin sanotut ”heikot positiiviset” testitulokset varmistetaan tarkemmalla PCR-testillä. Artiklan tapahtumiin osallistuneen ensimmäinen positiivinen testitulos on osoitettu virheelliseksi negatiivisen testituloksen antaneella PCR-testillä. Tämänhetkisen tiedon valossa Artiklan tapahtumissa ei ole ilmaantunut yhtään koronavirustartuntaa. Siten myös sunnuntaina 12.9. annetun tiedotteen mukaisia mahdollisia altistumisia Pohjolan pidoilla, Fuksit vs. Vanhat Finaalissa tai Fuksiaisissa ei ole tapahtunut.
Kehotamme kuitenkin hakeutumaan edelleen maksuttomaan koronatestiin matalalla kynnyksellä, mikäli koronavirukseen viittaavia oireita ilmenee. Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi kehotamme käyttämään kasvomaskia ja huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta. Pysyttelethän kotona, mikäli sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita. Mikäli sinulla todetaan koronavirustartunta ja olet osallistunut Artiklan tapahtumiin, voit halutessasi olla yhteydessä puheenjohtaja Anniina Simoseen, jotta mahdollisista altistumisista saadaan tiedotettua nopeasti.
Rovaniemen kaupungin pop up -koronarokotukset korkeakouluopiskelijoille jatkuvat 17.9. saakka kaupungintalon rokotuspisteellä (Hallituskatu 7) ma-to klo 8.15-15.15 ja pe 8.15-13.30. Voit hakea ensimmäisen tai toisen rokotteen silloin kun sinulle sopii – ilman ajanvarausta kotipaikkakunnasta riippumatta. Toinen rokoteannos edellyttää vähintään kuutta viikkoa ensimmäisestä rokotteesta. Mikäli olet varannut toisen rokotteen viikoille 38-41 (20.9.-15.10.) voit myös aikaistaa rokotusaikaasi huomioiden, että rokotusten välinen aika on vähintään kuusi viikkoa. Lisätietoa Rovaniemen kaupungin nettisivuilta rovaniemi.fi/Poikkeustilanne/Koronavirus.
Osoitteesta koronaturvallinenlappi.fi löydät lisätietoa Rovaniemen koronatilanteesta ja mahdollisista altistumispaikoista.

14. syyskuuta 2021
Artiklan hallituksen puolesta,

Anniina Simonen
hallituksen puheenjohtaja
puheenjohtaja@artikla.fi
040 865 2217