Ajankohtaistiedote koronasta 19.2.

Rakkaat Artistit,
Lappi on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Tästä johtuen mukautamme myös Artiklan toimintaa tilanteeseen sopivaksi.
Lapin Aluehallintovirasto on tänään (19.2.) antamallaan päätöksellään päättänyt rajoittaa sisä- ja ulkotiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten henkilömäärää aiemmasta 50:stä henkilöstä enintään 20 henkilöön edellyttäen, että koronaturvallisuus tilaisuuksissa voidaan varmistaa. Rajoitus on voimassa 21.3. saakka.
Rovaniemen kaupunki on tänään (19.2.) päättänyt kiristää koronavirusta koskevia suosituksiaan. Rovaniemen kaupunki suosittelee, että yli 16-vuotiaiden (sis. aikuiset) sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta suositellaan keskeytettäväksi kolmen viikon ajaksi 14.3. saakka.
Artiklan toiminnassa noudatetaan viranomaisten suosituksia ja määräyksiä. Tästä johtuen kaikki Artiklan kerhotoiminan lähitapahtumat keskeytetään kaupungin suositusten mukaisesti seuraavan kolmen viikon ajaksi. Muiden tapahtumien osalta seuraamme tilannetta ja pyrimme järjestämään mahdollisuuksien mukaan etätapahtumia tai enintään 20 hengen koronaturvallisesti järjestettyjä ulkotapahtumia.
Yliopisto noudattaa viranomaisten tilakohtaisia henkilörajoituksia ja suosittelee vahvasti maskin käyttöä yleisissä tiloissa. Artiklan toimistolla on voimassa yliopiston linjaa vahvempi maskipakko. Tämän lisäksi huolehdithan toimistolla asioidessasi hyvästä käsihygieniasta ja viranomaisten suosittelemasta vähintään kahden metrin turvavälistä. Artiklan toimisto on vielä toistaiseksi avoinna jäsenistölle maantaista torstaihin klo 12-14. Toimiston osalta seuraamme kuitenkin tarkasti yliopiston ja sen muiden tilojen linjauksia sekä maskipakon toteutumista. Tarvittaessa suljemme toimiston, mikäli koronaturvallisuutta tilassa ei voida varmistaa.
Artiklan hallitus kantaa huolta jäsentensä jaksamisesta, yksinäisyydestä ja terveydestä näinä poikkeuksellisina aikoina. Tästä syystä hallitus katsoo tehtäväkseen ylläpitää yhdistyksen toimintaa vallitsevassa tilanteessa rajoitusten ja suositusten hengessä.
Tutustuthan Artiklan koronaohjeistukseen, jotta tiedät, kuinka toimia mikäli epäilet sairastuneesi tai altistuneesi koronavirukselle. Koronaohjeistuksen löydät ryhmän kiinnitetyistä ilmoituksista ja Artiklan nettisivuilta.
Toimimalla yhdessä vastuullisesti, voimme vaikuttaa siihen, että altistumiset ja tartunnat pysyvät kurissa, yliopistomme pysyy auki, rakasta toimistoamme ei tarvitse sulkea ja voimme lähitulevaisuudessa viettää jälleen yhdessä aikaa.
Otathan rohkeasti yhteyttä hallituslaisiin, mikäli Sinulla herää kysyttävää tai ideoita toimintaamme liittyen. Hallituslaisten yhteystiedot löydät Artiklan nettisivuilta: https://artikla.fi/yhdistys/hallitus/
Artikla ry:n hallituksen puolesta,
Anniina Simonen
hallituksen puheenjohtaja
puheenjohtaja@artikla.fi
040 865 2217