Mikä ihmeen Poronkusema?

Spektaakkelimainen rastikierros

Poronkusema on koko viikonlopun kestävä spektaakkeli, joka alkaa jo perjantai-iltana varaslähtörastin merkeissä. Varaslähtörastilla selvitetään, kenen joukkue saa lisäpisteitä seuraavan päivän varsinaiseen rastikilpailuun! Lauantaina rastikilpailussa kierrellään ympäri Rovaniemen keskusta-alueita suorittaen rasteja, jotka ovat järjestetty yhteistyössä paikallisten baarien ja muiden opiskelijajärjestöjen kanssa. Tarkoituksena näillä rasteilla on kerätä pisteitä niin itse suorituksen, parhaan fiiliksen ja asustuksen sekä lahjusten avulla. Kyllä, luit aivan oikein – lahjustenkin avulla. Poronkuseman järjestäjät ovat nimittäin aika korruptoinutta sakkia ja hyvillä lahjuksilla voi edesauttaa joukkueensa menestystä kohti Poronkuseman voittoa.

Tiesittekö muuten, että Pääporolla on rajaton pisteidenantovalta?! Kannattaa siis etsiä Pääporo käsiinsä ja lahjoa hänet taivaisiin, tällöin mielettömät pistemäärät ovat taattuja 😉 Vinkkinä lahjuksia miettiville: aikaisempina vuosina niin ruoka, juoma kuin haalarimerkitkin ovat olleet kovaa valuuttaa.

Selviytymisopas

Pukuvalintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Parhaiten teeman mukaan pukeutunut saa nimittäin myös erityismaininnan Poronkuseman pisteidenjaossa.

Poronkuseman tarkoituksena ei suinkaan ole näännyttää kilpailijoita janoon. Kannattaa siis pitää hyvää huolta oman joukkueensa nesteytyksestä, kuten myös kaikkien niiden tahojen, jotka vastaavat pisteidenjakamisesta. Yksi Poronkuseman arveluttavimmista palkinnoista onkin paras meininki –palkinto. Onko sinun joukkueesi juuri se joukkue, joka saalistaa itselleen tämän kunniamaininnan?

Poronkuseman varsinainen juhlapäivä huipentuukin siis keskiyöllä tapahtuvaan voittajienjulistamistilaisuuteen paikallisessa yökerhossa. Olkaa ajoissa paikalla! Tämän jälkeen kaikkien, sekä voittajien että muiden mahtavien vastustajien, tulee kreisibailata aamuun saakka ensin yökerhossa ja sitten jatkoilla, minne kukin nyt eksyykin…

Sunnuntain sillis

Sunnuntaiaamuna onkin ohjelmassa nimittäin akateeminen silliaaminen, jonne jokaisen kunnioitettavan Poronkusemavieraan tulisi selviytyä. Tällöin ohjelmassa on juhlimista, juhlimista ja juhlimista kunnes viimeisimmätkin vieraat hyytyvät.

Tapahtumantäyteisen Poronkusemaviikonlopun jälkeen fiilis ei sitten voikaan olla mukaan muu kuin ”MILLOIN UUDESTAAN?!?!”

Eli siis, tiivistettynä vielä:
  • Kerää 3-6 hengen jengi kasaan ja lähde kisaamaan Poronkuseman voitosta Rovaniemelle. Huoltojoukot ovat sallittuja (he ovat niitä henkilöitä, jotka ovat pukeutuneet cheerleadereiksi, joukkueiden maskoteiksi tai käveleviksi kaljakoreiksi, ja jotka kannustavat varsinaista joukkuetta jokaisella rastilla parhaaseen tulokseen. Huoltojoukot voivat myös paikata varsinaisia joukkueen jäseniä, mikäli joku uupuu kesken rankan kilpailun).
  • Etsi viikonlopun aikana ainakin kerran käsiisi Pääporo, jonka tunnistaa rumasta ja erittäin haisevasta poropuvusta sekä useimmiten vahvasta humalatilasta.
  • Osallistu perjantain varaslähtörastiin & iltabileisiin ja selviä hengissä seuraavan päivän varsinaiseen rastikilpailuun.
  • Kierrä lauantaina jengisi kanssa rastit ja suuntaa jatkopaikkaan selvittämään, kuka voittikaan Poronkuseman tällä kertaa.
  • Muista herätä ajoissa ja nauttia vielä sivistynyt akateeminen silliaamiainen muiden kaltaistesi seurassa.
  • Kotimatkalla, kotona ja muutenkin kaikkialla hehkuta kuinka mahtava viikonloppu sinulla olikaan Lapissa, vaikka käteen ei jäänyt muuta kuin upea haalarimerkki ja pari kosteaa muistoa viikonlopulta. Sadat uudet kaverit ovat sitten asia erikseen.
TERVETULOA!

Ps. Joku kyseli Poronkuseman säännöistä? Kilpailun säännöt ovat… noh, niitä ei kai ole?