Usein kysytyt kysymykset

1.     Milloin kurssistani tulee lasku?

Kurssi laskutetaan myöhemmin keväällä toimitettavalla laskulla.

2.     Pitääkö kurssi maksaa heti ilmoittautumisen yhteydessä?

Kurssia ei tarvitse maksaa ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssi maksetaan erikseen toimitettavalla laskulla lähempänä kurssin alkua.

3.     Voinko maksaa kurssini erissä?

Intensiivikurssin voi maksaa tarvittaessa erissä. Jos olet ilmoittautunut etäkurssille, kertauspäiville, video- ja audiokurssille sekä luku- ja vastaustekniikkakurssille yhtäaikaisesti, voi kurssin maksaa myös erissä.

4.     Milloin ilmoittautuminen kursseille alkaa?

Ilmoittautuminen kevään 2018 kursseille alkaa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

5.     Voinko tilata pääsykoekirjat kauttanne?

Artikla ei tarjoa välityspalvelua. Yliopiston kautta kirjat postitse tilanneet saavat ne kuitenkin perinteisesti hyvissä ajoin.

6.     Millä paikkakunnilla kurssinne järjestetään?

Kevään 2017 intensiivikurssit sekä kertauspäivät järjestettiin kaikilla neljällä kurssipaikkakunnalla (Rovaniemi, Helsinki, Tampere, Oulu). Luku- ja vastaustekniikkakurssit järjesttiin sekä Rovaniemellä että Helsingissä. Kevään 2018 kurssipaikkakunnista julkaistaan lisätietoa myöhemmin syksyllä.

7.     Missä kurssinne pidetään?

Kurssipaikkamme löydät täältä heti, kun ne julkaistaan.

8.     Kannattaako intensiivikurssin lisäksi ottaa vielä luku- ja vastaustekniikkakurssikin?

Erityisesti ensikertalaisille lisäopetuksesta luku- ja vastaustekniikkaan on hyötyä. Niille, joilla hakukertoja on takana useampi, voi kurssille silti olla hyödyllinen, jos epäilee omia valmiuksiaan.

9.     Mitä kaikkia kursseja teillä on?

Tarkemmat tiedot tarjoamistamme kursseista julkaistaan syksyllä 2017.

10.     Mitä ovat postikulut?

Postikulut koostuvat materiaalipaketin postittamisen kustannuksista (esim. kuori ja postimaksu). Kustannukset ovat noin 10 euron luokkaa ja ne lisätään etä- ja intensiivikurssin hintaan.

11.     Olen tulossa Rovaniemelle kurssin ajaksi. Mistä kannattaisi etsiä asuntoa kurssin ajaksi?

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan (LYY) sivuilta vapaita asuntoja voit tarkastella osoitteesta lyy.fi/opiskelijalle/vapaat-asunnot/. Domus Arctica –säätiön opiskelijakoteja voit tiedustella sivujen das.fi kautta.

12.     Haluaisin kysyä kursseista vielä tarkemmin. Keneen voin ottaa yhteyttä?

Voit ottaa järjestäjiin yhteyttä laittamalla sähköpostia osoitteeseen valmennus(at)artikla.fi. Tarkemmat yhteystiedot löydät täältä.

13.     Mitä intensiivikurssiin sisältyy?

Intensiivikurssi sisältää 74 oppituntia laadukasta opetusta ja väli- ja loppukokeen pääsykokeenomaisena tilaisuutena. Intensiivikurssille osallistumalla saat kattavan ja monipuolisen tehtäväpaketin mallivastauksineen sekä tiivistelmät pääsykoeartikkeleista. Intensiivikurssi sisältää kertauspäivät, joissa kerrataan pääsykoeartikkeleiden asioita kurssilaisten toiveet mahdollisuuksien mukaan huomioon ottaen. Kurssi sisältää myös video- ja audiokurssiin kuuluvan materiaalin.

14.     Olen ulkopaikkakuntalainen. Tarjoaako Artikla majoitusta valmennuskurssin ajaksi?

Artikla ei valitettavasti tarjoa majoitusta, mutta kurssilaiset voivat kysyä majoitusta kurssipaikkakuntien opiskelija-asuntolasäätiöiltä. Rovaniemellä DAS, Helsingissä HOAS, Tampereella TOAS ja Oulussa PSOAS.

15.     Haen ensimmäistä kertaa oikeustieteelliseen opiskelemaan. Kannattaako minun ottaa luku- ja vastaustekniikkakurssi intensiivikurssin lisäksi?

Kyllä! Oikeanlainen vastaustekniikka oikeustieteellisen pääsykokeessa on erittäin tärkeää. Varsinkin ensimmäistä kertaa hakeville suosittelemme erillistä luku- ja vastaustekniikkakurssia.

16.     Mikä on Moodle?

Moodle on Artiklan valmennuskursseilla käytössä oleva verkkoympäristö, jonne opettajat lataavat kursseilla käytettävää materiaalia. Sivustolla on myös keskustelualue, jossa on mahdollista kysyä tarkentavia kysymyksiä pääsykoealueeseen liittyen.

17.     Voinko käydä Artiklan valmennuskurssin vaikka hakisin Turkuun, Helsinkiin tai Itä-Suomeen?

Kyllä. Artiklan kurssit valmentavat hakijoita nyt Lappiin, Turkuun, Helsinkiin tai Itä-Suomeen hakiessa.