Miksi kurssillemme?

Artiklan kurssit valmentavat hakijoita Lappiin, Turkuun, Helsinkiin ja Itä-Suomeen.

Oletko harkinnut pyrkiväsi oikeustieteiden tiedekuntaan? Onko tavoitteenasi kuulua tulevaisuudessa juristien arvostettuun ammattikuntaan? Oikeustieteellisen pääsykoe ei tunnetustikaan ole kaikkein helpoimmasta päästä. Pääsykokeeseen on vaadittavaan työmäärään nähden valitettavan vähän aikaa valmistautua. Pääsykokeesta puhutaan monesti tiedekunnan vaativimpana tenttinä. Osallistumalla Artiklan valmennuskursseille olet kuitenkin askeleen lähempänä unelmasi täyttymistä.

Oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Artikla ry on järjestänyt valmennuskursseja Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan valintakoetta varten jo vuodesta 1980. Kurssit ovat olleet perinteisesti menestyksekkäitä. Opiskelupaikan saanti oikeustieteiden tiedekunnassa on kovan työn tulosta ja vaatii määrätietoista opiskelua. Valmennuskurssi ei voi taata opiskelupaikkaa, mutta valmistaa kuitenkin Sinut haastavaan pääsykokeeseen ja tarjoaa erinomaiset valmiudet hyvään pääsykoemenestykseen sekä tukee omatoimista lukemista.

Opettajamme ovat vanhempia oikeustieteen ylioppilaita tai jo valmistuneita, työelämässä olevia juristeja. Opettajavalinnoissa tavoittelemme aina parasta mahdollista laatua ja ammattitaitoa. Keräämme joka vuosi palautetta kursseistamme ja kurssien opettajista saadaankin vuodesta toiseen kehuja jokaiselta kurssipaikkakunnalta. Opettajillamme on erityistuntemusta pääsykoekäytännöstä ja vaadittavasta vastaustekniikasta. Opettajilta on mahdollista kysyä pääsykoealueesta vaikeaksi kokemiaan asioita niin opetustunneilla ja verkkoympäristössä Moodlessa, mutta tarvittaessa myös sähköpostin sekä puhelimen välityksellä.

Artiklan kursseilla kiinnitetään itse asiasisällön huolellisen opettamisen ohella huomiota myös juuri oikeanlaisen vastaustekniikan oppimiseen. Valmennuskurssi antaa loistavat valmiudet vastata perinteisiin essee -kysymyksiin ja oikeustapauksiin. Kurssien kokonaisuudessa kiinnitetään huomiota myös muihin kokeessa mahdollisesti vastaan tuleviin tehtävätyyppeihin kuten aineisto-, monivalinta- ja aukkotehtäviin. Artiklan valmennuskurssin materiaalit uudistetaankin vuosittain vastaamaan kyseisen vuoden pääsykoekirjoja. Intensiivikurssiin sisältyvä luku- ja vastaustekniikkaosio sekä etäkurssiin sisältyvät luku- ja vastaustekniikkavideot antavat näihin vielä lisävalmiuksia, koska tiedostamme, että oikeanlaisen luku- ja vastaustekniikan hallitseminen voi hyvinkin ratkaista hakukevääsi lopputuloksen. Oikean vastaustekniikan hallitsemisella on erittäin suuri merkitys vielä tulevissa yliopiston tenteissäkin.

Sekä intensiivi- että etäkurssilla on mahdollisuus osallistua loppukokeeseen, jossa pääset testaamaan osaamistasi kurssin loppupuolella. Kokeen taso laaditaan vastaamaan mahdollisimman hyvin oikeiden pääsykokeiden tasoa, jolloin koetuloksesi antaa Sinulle realistisen kuvan osaamisestasi. Kokeen tarkoitus on olla haastava, mutta saat siitä itsellesi tärkeää tietoa omasta osaamisestasi ja vertautumisestasi muihin kurssilaisiin.

Artiklalle valmennuskurssit ovat kunnia-asia. Artiklan kurssit ovat kohtuuhintaisia ja pyrimme aina tarjoamaan parhaan mahdollisen opetuksen. Artiklan valmennuskursseista saadut tulot ohjataan suoraan yhdistyksen ja tätä kautta sen jäsenten käyttöön. Artiklan jäseniä ovat kaikki jäsenmaksun maksaneet oikeustieteen ylioppilaat Lapin yliopistossa. Tämä koskee myös Sinua, mikäli tulet hyväksytyksi Lapin yliopiston oikeustieteelliseen tiedekuntaan, joten maksamasi kurssi tulee myös Sinun itsesi hyväksi. Artikla on myös yhdistyksenä aitiopaikalla seuraamassa tiedekunnan toimintaa lähietäisyydeltä, mistä voi olla hyötyä kurssilaisillekin pääsykoekevään aikana.

Jos sinulla on kursseista lisäkysymyksiä, tutustu joko näihin sivuihin tai ota reippaasti yhteyttä valmennuskurssitiimiin. Paljon onnea valitsemallesi uralle sekä jaksamista kevään luku-urakkaan!