Kurssien esittelyt

Artiklan kurssit valmentavat hakijoita Lappiin, Turkuun ja Itä-Suomeen.

Oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Artikla ry järjestää keväällä 2017 jo 25. kerran oikeustieteiden valintakoetta varten. Keväällä 2017 valikoimassa on kuusi erilaista kurssia: intensiivikurssi, etäopiskelupaketti, luku- ja vastaustekniikkakurssi, video- ja audiokurssi sekä koepaketti.

Intensiivikurssi

Intensiivikurssi järjestetään Helsingissä, Tampereella, Oulussa ja Rovaniemellä. Intensiivikurssimme ovat saaneet paikkakunnasta riippumatta hyvää palautetta mm. monipuolisesta opetuksesta, kurssien ilmapiiristä sekä laadukkaista ja monipuolisista harjoitustehtävistä. Maltilliset ryhmäkokomme (noin 20–30 kurssilaista) mahdollistavat vuorovaikutuksen opettajan ja kurssilaisten välillä, sekä mahdollisuuden kysyä ja keskustella opettajien kanssa pääsykoekirjojen ongelmakohdista ja niiden ratkaisuvaihtoehdoista.

Oppitunnit pidetään iltaisin, mikä takaa mahdollisuuden itsenäiseen opiskeluun päivisin. Kurssilaisilla on myös tuutorit, jotka kannustavat hakijoita lukuprosessissa sekä vastaavat kurssilaisten esittämiin kysymyksiin hakuprosessiin ja yliopistossa opiskeluun liittyen. Tuutoreina toimivat Lapin yliopiston oikeustieteellisen opiskelijat, joille on tullut tutuksi sekä hakeminen että jo itse opiskelijaelämäkin.

Etäkurssi

Etäkurssi on tehty tukemaan hakijan itsenäistä opiskelua. Etäkurssi sisältää laadukkaat tiivistelmät pääsykoeartikkeleista, kattavan tehtäväpaketin sekä mahdollisuuden tehdä väli- ja loppukokeen ja saada niistä henkilökohtaista palautetta. Etäkurssi mahdollistaa lukemisen räätälöinnin juuri Sinun aikatauluihisi, jolloin esimerkiksi töiden ja lukemisen yhteensovittaminen onnistuu helposti. Etäkurssia voi suositella myös, jos koet itsenäisen opiskelun ryhmäoppimista mielekkäämmäksi.

Luku- ja vastaustekniikkakurssi

Luku- ja vastaustekniikkakurssi järjestetään vain Helsingissä ja Rovaniemellä. Kurssilla käydään läpi erilaisia luku- ja oppimistekniikoita sekä tehdään lukusuunnitelma. Oikeustieteen pääsykoe edellyttää tietynlaisen vastaustekniikan hallitsemista. Kurssilla käydään läpi erilaisia tehtävätyyppejä ja niihin vastaamista. Suosittelemme kurssia ensikertaa hakeville, etäopiskelupaketin tai intensiivikurssin lisäksi mikäli tunnet tarvitsevasi vielä lisävinkkejä tai tukea luku- ja vastaustekniikkaan.

Kertauspäivät

Kertauspäivät järjestetään Helsingissä, Tampereella, Rovaniemellä ja Oulussa. Kahden päivän aikana kerrataan pääsykoealue keskeisimpien asioiden avulla huomioiden kurssilaisten esittämät toiveet ja esiin nostamat ongelmakohdat. Kurssilla saat viime hetken vinkkejä ja neuvoja pääsykokeeseen. Kertauspäivät sisältyvät intensiivikurssiin. Suosittelemme kurssia etenkin etäopiskelupaketin lisäksi, mutta myös luku- ja vastaustekniikkakurssilaisille.

Video- ja audiokurssi

Tämä kurssi sopii Sinulle, jolla ei ole mahdollisuutta osallistua intensiivikurssillemme. Video- ja audiokurssi sisältää tallenteet kaikista pääsykoekirjojen tärkeimmistä opetusteemoista videoituna sekä äänitiedostoina. Kurssi sopii erityisen hyvin yhdistetyksi Artiklan etäkurssiin ja kertauspäiviin. Intensiivikurssi sisältää video- ja audiokurssinkin materiaalit.

Koepaketti

Tämä paketti sopii Sinulle, jolla ei ole aiempaa pääsykoekokemusta tai joka haluat testata omaa osaamistasi laadukkailla ja realistisilla kokeilla. Koepaketti sisältää väli- sekä loppukokeen, joissa pääset testaamaan omaa osaamistasi ja tasoasi niin luku-urakan keski- kuin loppuvaiheessakin. Opettajamme arvioivat suorituksesi ja antavat niistä henkilökohtaiset palautteet.